Datorspēļu ietekme uz cilvēka saikni ar realitāti - Leščišins, Daniils (Latvijas Universitāte, 2022)
“Just Think About It” ir starp-platformu datorspēle, kas parāda spēlētājam datorspēļu ietekmi uz cilvēka saikni ar realitāti ar biežām norādījumiem, cik ilgi spēlētājs atrodas datorspēlē, nedomājot par reālo dzīvi. Idejas pamātā ir likt spēlētājam aizdomāties, vai viņš/viņa izmanto savu laiku saprātīgi. Spēle piedāvā izmēģināt sevi divos datorspēļu dizaina žanros: 2D platformeris un 2D skatā no augšas uz lēju, jo tā sastāv no divām nodaļām, kuri ir nedaudz saistīti viens ar otru, un katrā nodaļā ir trīs apakšnodaļas ar bosu beigās. Kā arī abas nodaļas ir, tā saucamā, “roguelike” datorspēļu žanrā. Spēlē tika realizēta lokalizācija trīs valodās: Angļu, Latviešu un Krievu valodā, līdz ar to šo spēli var spēlēt dažādās valstīs, kas paplašina iespējamo lietotāju skaitu. Šī spēle tika izstrādāta, izmantojot vienu no populārākiem spēļu izstrādes dziņiem – “Unity”, divās platformās: dators ar Windows OS un mobilais telefons ar Android OS.

The influence of computer games on the human connection with reality. “Just Think About It” is a cross-platform computer game that shows to the player the influence of computer games on the human connection with reality with frequent references on how long player has been in the computer game without thinking about real life. The idea is to make player think about whether he/she is using his/her time wisely. The game offers to try yourself in two genres of computer game designs: 2D platformer and 2D top-down view, because it consists of two chapters that are slightly connected to each other, while each chapter has three sub-chapters with the boss in the end of every sub-chapter. Both chapters are in so-called “roguelike” genre of computer games. Also, game has a localization in three languages: English, Latvian and Russian, so this game can be played in different countries, which expands the number of potential users. This game was developed using one of the most popular game engines – Unity, on two platforms: a computer with Windows OS and a mobile phone with Android OS.
The influence of computer games on the human connection with reality
Keywords: Datorzinātne; laika vērtība; datorspēle; vairākas platformas; datorspēļu dzinis; 2D dizains