Brīvo ekonomisko zonu ietekme uz investīciju piesaisti Latvijā - Petrovs, Daniels (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba temats ir “Brīvo ekonomisko zonu ietekme uz investīciju piesaisti Latvijā”. Darba mērķis ir izpētīt izpētīt brīvo ekonomisko zonu ietekmi uz investīciju piesaisti Latvijā, un noteikt Latvijas brīvo ekonomisko zonu izmantošanu un ietekmi uz uzņēmējdarbību. Darbā tiek aprakstīts brīvo ekonomisko zonu jēdziens, tās būtība, veidi, izcelsme un loma uzņēmējdarbības veicināšanā, aprakstīts arī investīciju jēdziens un veidi; apskatīts brīvo ekonomisko zonu darbība, pastāvošas brīvas ekonomiskas zonas Latvijā; veikts pētījums par Latvijas brīvo ekonomisko zonu ietekmi uz uzņēmējdarbību un ivestīciju piesaisti Darba apjoms ir 74 lapaspuses. Atslēgvārdi: brīva ekonomiska zona, investīcijas, uzņēmējdarbība

The topic of Bachelor's Thesis is “Free Economic zone role in attracting investment in Latvia”. The purpose of the thesis is to study the influence of free economic zones in attraction of investments in Latvia and to determine the use and influence of free economic zones on business in Latvia. The study describes the concept of free economic zones, its essence, types, origin and role in business promotion, also the concept and types of investment are described; activities of free economics zones, existing free economic zones in Latvia; study analyzes the impact of free economic zones in Latvia on entrepreneurship and attraction of investments. Paper consists of 74 pages. Keywords: free economic zone, investment, business
Free Economic zone role in attracting investment in Latvia
Keywords: Ekonomika; Brīva ekonomiskā zona; Investīcijas; Uzņēmējdarbība; Ekonomika