Augstas klases sportistu mācību organizēšanas iespējas vidējās profesionālajās iestādēs - Onužāne-Saliņa, Madara (Latvijas Universitāte, 2015)
Pētījuma tēma: Augstas klases sportistu mācību organizēšanas iespējas vidējās profesionālajās iestādēs. Pētījuma mērķis: izpētīt kādas ir augstas klases sportistu mācību organizēšanas iespējas vidējās profesionālajās izglītības iestādēs. Pētījuma uzdevumi saistījās ar vidējo profesionālo izglītības iestāžu darba organizēšanas izpēti, lai noskaidrotu vai tās ir piemērotas augstas klases sportistiem. Pētījuma rezultāti parādīja, ka vidējās profesionālās izglītības iestādēs ir labvēlīgāka vide augstas klases sportistiem, kas vēlas apvienot mācības ar sportošanu. Iestādes vadītāja uzdevums ir nodrošināt iespēju saņemt individuālas konsultācijas, tādā veidā veicinot jauniešu vispārējo attīstību un skolas prestižu. Atslēgas vārdi: vidējās profesionālās izglītības iestādes, augstas klases sportisti, organizēšana,izglītības iestādes vadītājs.

Research theme: Organisation of studyies for high class athletes in semi professional schools. Research target: explore studying options for high class athletes and how to organise them in those schools. One of the research tasks were to look if it is possible to organise studies for high class athletes in semi professional schools. Research results showed that semi professional schools are good place to combine sports and studying for high class athletes. The task for schools director is to provide an option to get individual advices if needed. In that way school can help athlete to get better in both ways. It is also prestige for school that high class athlete is learning there and telling their name everywhere.
Organising options of education in semi professional schools for high class athletes
Keywords: Izglītības vadība; semi professional schools; high class athletes; organisation; the head of institution