Imperatora Justiniāna iekšpolitiskās un reliģiskās reformas (527.-565.gads) - Blūms, Toms (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba “Imperatora Justiniāna iekšpolitiskās un reliģiskās reformas (527.-565.gads)” galvenais mērķis ir izpētīt Justiniāna reformu problēmas – gan radītās, gan novērstās, kā arī izpētīt reformu popularitāti sabiedrībā. Pētījums sadalīts trīs daļās: 1) Impērijas pamatu veidošana ar Diokletiāna un Konstantīna reformām 2) Justiniāna iekšpolitiskās reformas 3) Justiniāna reliģiskās reformas. Lai sasniegtu mērķi, bakalaura darbā ir izvirzīti uzdevumi: jāapskata iepriekšējo imperatoru noteiktās doktrīnas un ieviestās reformas, jāizpēta Justiniāna reformas un jāsalīdzina kopīgās un atšķirīgās problēmas, ko radīja reformas.

Bachelor’s work “The internal and religious reforms of emperor (527-565 A.D.)” main goal is to research the issues of reforms in both ways – the problems that were removed and problems that were created, as well the popularity of reforms in society. Research is divided in three parts: 1)The reforms of Diocletian and Constantin 2) The internal reforms of Justinian 3) The religious reforms of Justinian. To achieve the goal of bachelor’s work were set tasks: need to look on previous emperors and their reforms, research of the reforms of Justinian and compare.
The internal and religious reforms of emperor Justinian (527-565 A.D.)
Keywords: Vēsture; Justiniāns; reformas; iekšpolitika; administrācija; likumi