Kolāžu izmantojums sociālo mediju vizuālo ierakstu izveidē - Rožukalne, Amanda (Latvijas Universitāte, 2024)
Diplomdarba nosaukums ir “Kolāžu izmantojums sociālo mediju vizuālo ierakstu izveidē” un tās autore Latvijas Universitātes profesionālās studiju programmas “Māksla” 4. kursa studente Amanda Rožukalne. Diplomdarba vadītāja ir Latvijas Universitātes lektore Agata Muze. Diplomdarba mērķis ir izpētīt kolāžas veidošanas pamatprincipus un, kā tie tiek realizēti gan sociālo mediju platformā Instagram, gan mūsdienu kolāžu laikmetīgās mākslas izstrādē. Radošā darba mērķis ir izveidot sociālā medija Instagram konta “vintagelatvija” vizuālo ierakstu apkopojumu kopā ar to attiecīgajiem rakstiem grāmatas formātā. Tie tiks veidoti pēc kolāžas tehnikas pamatprincipu izpētes.

The title of the diploma thesis is "The use of collages in the creation of social media visual records" and the author is Amanda Rožukalne, a 4th year student of the professional bachelor’s degree program “Art” at the University of Latvia. The supervisor of the diploma thesis is Agata Muze, lecturer at the University of Latvia. The aim of the thesis is to explore the basic principles of collage making and how they are implemented both on the social media platform Instagram and in the development of contemporary collage art. The aim of the assignment is to create visual compilations of the social media Instagram account "vintagelatvija" along with their corresponding articles in a book format. They were created after studying the basic principles of collage technique.
The Role of Collage in the Creation of Visual Social Media Posts
Keywords: Mākslas zinātne; kolāža; kolāžas pamatprincipi; sociālais medijs Instagram; vintagelatvija