Saeimas komisiju sēžu informācijas apkopošanas un apziņošanas sistēma - Derums, Niks (Latvijas Universitāte, 2022)
Šī kvalifikācijas darba mērķis ir izstrādāt sistēmu, kas ļauj cilvēkiem saņemt paziņojumus e-pastā par jaunām un mainītām Saeimas komisiju un apakškomisiju sēdēm. Sistēma paredzēta cilvēkiem, kas dažādu apsvērumu dēļ ir ieinteresēti sekot Saeimas darbam. Izstrādātā programmatūra sastāv no divām daļām. Publiskā tīmekļa lietotne ļauj lietotājiem reģistrēties, izveidot savu e-pasta adrešu sarakstu un pieteikties konkrētu komisiju un apakškomisiju jaunumiem. Tīmekļa nolasītājs regulāri iegūst datus no publiskās Saeimas informācijas sistēmas Titania, saglabā to kopiju datubāzē, konstatē notikušās izmaiņas un nosūta e-pasta vēstules, informējot abonentus par viņus interesējošajiem jaunumiem. Kvalifikācijas darba rezultātā izveidota programmatūras prasību specifikācija, programmatūras projektējuma apraksts, izstrādāta sistēma, veikta un dokumentēta testēšana un aprakstīta cita tehniskā informācija.

The aim of this qualification work is to create a system that sends people email notifications about new or changed Saeima committee or subcommittee meetings. The system is targeted to people who, for any reason, are interested in the work of the parliament. The developed system consists of two parts. The web application allows users to register, create a list of email addresses, and subscribe for notifications on committees and subcommittees of their choice. The web scraper regularly retrieves data from the public Saeima information system Titania, stores a copy of the data in the database, identifies changes and dispatches the email notifications to the subscribers. As a result, a software requirements specification and a software design description has been written, the system has been developed, testing has been done and test documentation compiled, as well as other technical information has been described.
Information gathering and notification system for Saeima committee meetings
Keywords: Datorzinātne; Saeima; paziņojumi; tīmekļa nolasītājs; tīmekļa lietotne; Python