Mūsdienu pilsētas folklora: stāstījumi par neticamiem atgadījumiem plašsaziņas līdzekļos. - Žunda, Vlada (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs ir veltīts pilsētas stāstījuma tēmas izpētei mūsdienīgajā pilsētas folklorā, pamatojoties uz materiāliem, kurus autors ir apkopojis internet-tiklā no krieviski runājošiem Latvijas, Krievijas un citiem iedzīvotājiem. Bakalaura darbā tiek analizēts folklora tekstos tematiskais biežums mūsdienīgajā pilsētas folklora. Autors apskata kā teksti atspoguļo pagāniskās pasaules izpratnes reliktus un kā tos ietekmē kristīga pasaules izpratne un pilsētas kultūra. Tiek izpētīta folklora teksta daba, to tradicionālais raksturs, struktūra un personāžu sastāvs, funkcionāla ievirze un motīvi.

This paper is devoted to unbelievable tales theme’s in modern urban folklore. The analysis is based on material from Russian-speaking residents of Latvia, Russia, Ukraine and other, which is collected by the author by searching in the Internet. from Russian-speaking residents of Latvia, Russia, Ukraine and other. Freguency of tales subject theme’s realization in modern urban folklore is analyzed here. The author examines how much the texts of folklore reflect pagan worldview’s relicts and how Christian ideology and urban culture impact on them. The research of texts nature, traditionalism, structure and characters composition, functional directivity and motives is performed.
Contemporary City Folklore: The Unbelievable Tales in Mass Media.
Keywords: Valodniecība