Ceļa biedri : luga - Pēkšēna, Marija (My University, 1880)
Marija Pēkšēna (dzimusi 1845. gada 10. oktobrī, mirusi 1903. gada 8. decembrī) bija latviešu rakstniece un dramaturģe. Dzimusi saimnieku ģimenē. Mācījusies Valmieras pilsētas skolā. Pēcāk strādājusi par audzinātāju Nuķu pusmuižā, no 1869. gada Vecatē. 1880. gadu sākumā Pēkšēna pārcēlusies uz Rīgu pie brāļa — advokāta Jēkaba Pēkšēna. Te sarakstījusi lugu "Ceļa biedri", (vēlākā rokraksta labojumā pārsaukta par Mūsu barons) . Luga nav izrādīta.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Latviešu dramaturģija; Dramaturģija; Latviešu drāmas sākotne