Volumetriskā ekrāna vizuālā meklēšanas uzdevuma izpilde - Kļava, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 34 lapām. Tas satur 13 attēlus, 2 tabulas un 33 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis ir izpētīt vizuālās meklēšanas efektivitāti trīsdimensionālā telpā uz volumetriskā daudzplakņu ekrāna. Dalībnieki veica meklēšanas uzdevumu uz volumetriskā daudzplakņu ekrāna, pārvietojoties attēlu kopā. Meklēšanas uzdevumi bija ar dažādām grūtības pakāpēm. Iegūtie rezultāti liecina, ka meklēšanas uzdevuma efektivitāte ievērojami samazinās pie lielāka vizuālās informācijas daudzuma un mazāka mērķa pazīmes lieluma. Samazinoties mērķa atšķirībai no pārējiem stimuliem, ievērojami palielinājās pārvietojumu skaits attēlu kopās. Atslēgvārdi: vizuālā meklēšana, mērķa pazīme, attēlu kopa, meklēšanas stratēģija, volumetriskais ekrāns.

The bachelor thesis is written in Latvian on 34 pages. It contains 13 images, 2 tables and 33 references on literature sources. The goal of this work was to explore the effectiveness of visual search in the three-dimensional space on a volumetric display. Participants performed visual search tasks on the volumetric multi-planar display whilst navigating through the images in the stack. The difficulty degree varied in the search tasks. The results of this work show that the visual search performance decreased significantly when there was a higher amount of visual information and smaller difference between the target and other stimuli. Moreover, the number of movements within the stack of images increased considerably when the difference between the target and other stimuli declined. Key words: visual search, target feature, stack of images, search strategy, volumetric display.
Visual search task performance on volumetric display
Keywords: Fizika; vizuālā meklēšana; mērķa pazīme; attēlu kopa; meklēšanas stratēģija; volumetriskais ekrāns