CollaboraBoard - Uzdevumu pārvaldības lietotne Android ierīcēm - Cirganovičs, Timurs (Latvijas Universitāte, 2024)
Mūsdienu pasaulē daudzi cilvēki izmanto dažādas uzdevumu pārvaldības lietojumprogrammas, taču ne visiem no tiem ir atvērts pirmkods, kas ļauj lietotājiem veikt savas izmaiņas un uzlabojumus lietojumprogrammas funkcionalitātē un dizainā. Turklāt atvērtais kods ļauj pielāgot lietojumprogrammu to organizāciju vai uzņēmumu īpašajām vajadzībām, kuri vēlas izveidot savu, rentablu uzdevumu pārvaldnieku. Šajā darbā tiek parādīta lietotne CollaboraBoard Android ierīcēm, kas atrisina šo problēmu. Lietotnes galvenais mērķis ir dot lietotājiem iespēju izveidot uzdevumu dēļus, kur viņi var pievienot kartītes ar konkrētiem uzdevumiem un uzaicināt citus lietotājus sadarboties ar tiem. Lietojumprogramma ir balstīta uz dēļiem un sarakstiem, kas nodrošina ērtu un intuitīvu saskarni un navigāciju pa uzdevumiem. Lietotne izmanto Google Firebase platformu datu uzkrāšanai, lietotāju un uzdevumu pārvaldei, un lietotāju autentifikācijai. Tomēr, nepieciešamās gadījumā, lietotni ir viegli adaptēt citas platformas lietošanai, jo visas Firebase darbības tiek realizēti atsevišķā klasē.

In today's world, many people use various task management applications, but not all of them have open source code that allows users to make their own changes and improvements to the functionality and design of the application. In addition, open source makes it possible to tailor the application to the specific needs of organizations or companies that want to have their own, cost-effective task manager. This work presents the CollaboraBoard app for Android devices that solves this problem. The main goal of the app is to give users the ability to create task boards where they can add cards with specific tasks and invite other users to collaborate on them. The application is based on boards and lists, which provides a convenient and intuitive interface and navigation through tasks. The app uses Google's Firebase platform to store data, manage users and tasks, and authorize users. However, in case needed, it is easy to adapt the app to use another platform as all Firebase operations are implemented in a separate class.
CollaboraBoard – Task management app for Android
Keywords: Datorzinātne; Android; Google Firebase; uzdevumu pārvaldnieks; uzdevumu saraksts; uzdevumu dēlis