Nukleofīlu un aizejošo grupu izpēte katalizētās alilaizvietošanas reakcijās - Salun, Pavlo (Latvijas Universitāte, 2015)
Nukleofīlu un aizejošo grupu izpēte katalizētās alilaizvietošanas reakcijās. Salun P., zinātniskais vadītājs Dr. ķīm. Jirgensons A. Maģistra darbs, 89 lappuses, 56 attēli, 15 tabulas, 37 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbs ir veikts, lai pētītu iekšmolekulāru alilaizvietošanas reakciju un izstrādātu imidātu iegūšanu ar dažādām iespējāmām aizejošajām grupām.

Investigation of nucleophiles and leaving groups in catalytic allylic substitution reactions. Salun P., supervisor Dr.chem. Jirgensons A. Master’s thesis, 89 pages, 56 figures, 15 tables, 37 literature references. In Latvian. Main aim of this work was to study the intramolecular allylic substitution reaction and to develop synthesis of imidate 1 to obtain substrates with a variety of potential leaving group.
Investigation of nucleophiles and leaving groups in catalytic allylic substitution reactions
Keywords: Ķīmija; ALILAIZVIETOŠANA; C-N SAITES VEIDOŠANA; PĀREJAS METĀLU KATALĪZE; TRIHLORACETIMIDĀTI; LUISA SKĀBES KATALĪZE