Personāla vadības pilnveidošana uzņēmumā "X" - Rancāne, Nelda (Latvijas Universitāte, 2012)
Mūsdienās arvien lielāku nozīmi iegūst cilvēku resursu apzināšanās, novērtēšana un efektīva izmantošana līdzās tādā vērtībām, kā uzņēmuma peļņa, naudas plūsma un tehnoloģijas. Cilvēku resursa pareiza vadīšana un izmantošana garantē uzņēmuma konkurētspējas priekšrocības nodrošināšanu. Bakalaura darba tēma ir „Personāla vadības pilnveidošana uzņēmumā „X” ”. Bakalaura darba mērķis ir apkopot personāla vadības teoriju un izpētīt uzņēmuma „X” personāla vadības funkcijas, pilnveidojot tās. Bakalaura darbs tika izstrādāts trijās daļās. Pirmajā daļā parādīta personāla sratēģijas saistība ar organizācijas stratēģiju, apkopotas teorētiskās atziņas par personāla plānošanu, meklēšanu, atlasi, adaptāciju, apmācību, attīstību, novērtēšanu un motivēšanu. Otrajā daļā tiek aprakstīta organizācijas stratēģija, personāla struktūra, darba saturs, personāla mainība un atalgojumu sistēma. Savukārt trešajā daļā tiek veikts padziļināts pētījums par personāla vadības pilnveidošanu uzņemumā „X”, izmantojot anonīmo anketēšanu, kurās apkopoti jautājumi gan par personāla vadību, gan motivāciju. Bakalaura darba izstrādes rezultātā ir iegūti secinājumi par darbā izklāstīto tēmu, kā arī piedāvāti autores priekšlikumi. Darbs sastāv no 69 lapām, 4 tabulām, 39 attēliem un 7 pielikumiem.

In nowadays becoming increcesingly important human resources identification, esteeming and efficient use next to the values like company`s profit, cash flow and technologies. Bachelor`s theme is „Personnel management improvement in company „X” ”. Bachelor`s aim is to collect theory of human resources management, explore company „X” human resources and improve them. Bachelor consists from three parts. In the first part shown how personnel strategy is related to organization strategy, summerized theoretical thesis about personnel planning, recruitment, selection, adaptation, development, assessment and personnel motivation. Second part consists from description about organization strategy, personnel structure, job description, personnel turnover and description of remuneration system. And third part is more practical as there is a research about personnel management improvement in company „X”. Research was made by using anonymous questionnaires which included questions about personnel management and motivation. As a result of bachelor the conclusions on the theme has been drawn up as well as the author`s suggestions has been proposed. Bachelor consists of 69 pages, 4 tables, 39 images and 7 appendices.
Personnel Management improvement in company "X"
Keywords: Vadībzinātne