Ekonomiku raksturojošo rādītāju un ienākumu nodokļu kopsakarības starpvalstu organizācijās. - Ostrovskis, Rihards (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba nosaukums ir „Ekonomiku raksturojošo rādītāju un ienākumu nodokļu kopsakarības starpvalstu organizācijās”. Izvēlētās tēmas aktualitāte ir skaidrojama ar arvien pieaugošu globalizācijas izplatību pasaulē. Arvien vairāk valstuir iesaistījušās dažādās starptautiskās organizācijās, lai saglabātu vai palielinātu ietekmi nepārtraukti mainīgajā pasaulē un kopīgiem spēkiem uzlabotu situāciju starpvalstu vidē. Nodokļi sastāda lielāko daļu no valstu budžeta ieņēmumiem, no kuriem ienākumu nodokļi ir visienesīgākie valsts budžetam. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt cik cieša korelācija eksistē starp dažādiem ekonomiskiem rādītājiem un ienākumu nodokļiemdalībvalstīm dažās no pasaulē lielākajām starptautiskām organizācijām. Atslēgvārdi: ekonomikas rādītāji, starptautiskas organizācijas, tiešie nodokļi, ienākumu nodokļi, korelācijas.

Topic of the Bachelor's Thesis is ”Interrelationships of Economic Indicators and Income Taxes in International Organizations”. Urgency of the topic chosen could be explained by continuous globalization on an ongoing basis in the world. Increasing amounts of countries have been participating in different international organizations in order to maintain or increase influence in the forever changing world and through cooperation make decisions and carry out actions in the international environment that otherwise would be impossible. Taxes make up the biggest part of the budget revenue for countries of which the most lucrative are income taxes. The aim of this Thesis is to research whether there is any connection between different different economic indicators and income taxes for member states in some of the biggest international organizations in the world. Keywords: economic indicators, international organization, direct taxes, income taxes, correlations.
Interrelationships of Economic Indicators and Income Taxes in International Organizations.
Keywords: Vadībzinātne; ekonomikas rādītāji; organizācijas; nodokļi; korelācijas