Divslāņu sieniņa ar divslāņu ribu. Temperatūru lauki - Brakša, Elīna (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā apskatītas siltumvadīšanas problēmas divslāņu sieniņai ar divslāņu ribu 2D. Aplūkota stacionārā un nestacionārā problēma, problēmas formulējumā izmantojot gan lineārus, gan nelineārus robežnosacījumus. Izmantojot konservatīvās viduvēšanas metodi L-veida apgabalam, iegūts tuvinātais analītiskais atrisinājums stacionārajai problēmai. Nestacionārajai problēmai izmantota galīgo diferenču metode. Beigās sniegti arī skaitliskās risināšanas piemēri, kas iegūti, izmantojot programmu „Maple” un „Microsoft Excel”. Atslēgvārdi: divslāņu sieniņa ar divslāņu ribu, L-veida apgabals, temperatūru lauki, konservatīvā viduvēšanas metode, stacionārā siltumvadīšanas problēma, nestacionārā siltumvadīšanas problēma, robežproblēma.

In this thesis, we consider heat conduction for double wall with double fin in 2D. Both stationary and transient heat conduction problems are examined, when assigning linear and non-linear boundary conditions. An approximate analytical solution is constructed for stationary problem by using conservative averaging method for L-type domains. For transient problem we use finite difference method. Finally, we present numerical results that are obtained using program „Maple” and „Microsoft Excel”. Keywords: double wall with double fin, L-type domain, temperature fields, conservative averaging method, stationary heat conduction problem, transient heat conduction problem, boundary value problem
Temperature fields for double wall with double fin
Keywords: Matemātika