Somu un latviešu suņu un kaķu vārdi: kopīgais un atšķirīgais - Artamonova, Elīna (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs „Somu un latviešu suņu un kaķu vārdi: kopīgis un atšķirīgais” ir veltīts somu un latviešu zoonīmu (suņu un kaķu vārdu) izpētei un salīdzināšanai. Darba teorētiskajā daļā apskatīta onomastika, tās vēsture un iedalījums nozarēs. Sīkāk aprakstīta onomastikas nozare zoonīmija, tās vēsture un zoonīmu veidošanas mehānismi. Tāpat ir aplūkotas zoonīmu pētīšanas metodes un izveidota vienkārša metodika zoonīmu salīdzināšanai. Darba praktiskajā daļā izpētīta 122 latviešu kaķu vārdu, 90 somu kaķu vārdu, 47 latviešu suņu vārdu un 47 somu suņu vārdu izcelsme. Izpētītie zoonīmi ir sagrupēti pēc vairākām to pazīmēm - izcelsmes valoda, vārda darināšanas veids un etimoloģisko ligzdu izmēri - un grupas ir savā starpā salīdzinātas.

Bachelor's paper „Finnish and Latvian dog and cat names: Similarities and Differences” is a research about Latvian and Finnish zoonyms (dogs and cats names) and a comparison of them. Theoretical basis of this paper consists of overview of onomastics, its history and branches. It has more detailed overview of zoonymy, its history and zoonym creation mechanics. In this part zoonym research methods are studied and a simple methodic for comparing zoonyms is created. In research parts of this paper the origins of 122 Latvian cat names, 90 Finnish cat names, 47 Latvian dog names and 47 Finnish dog names are clarified. Studied zoonyms are grouped by their features - original language, word-formation manner and size of etymological nests - and compared.
Finnish and Latvian Dog and Cat Names: Similarities and Differences
Keywords: Valodniecība