Nodokļu risku vadība un tās piemērošanas novērtējums AS Saplāksnis - Matule, Sintija (Latvijas Universitāte, 2018)
Nodokļu risku vadība ir komplekss pasākumu kopums, lai veiktu preventīvos pasākumus pirms riska iestāšanās. Tas ir arī valsts noteikts pasākums, kas balstās uz godīgu nodokļu nomaksu. Nodokļu riski ietekmē pareizu nodokļu aprēķināšanu un informāciju, kas ir iekļaujama finanšu pārskatos. Diplomdarba mērķis ir uz AS Saplāksnis nodokļu risku vadības analīzes pamata, izmantojot teorētiskos aspektus, identificēt nepilnības nodokļu risku pārvaldības procesā un izstrādāt priekšlikumus tā pilnveidošanai. Pētījuma rezultātā tika noteikts, ka uzņēmumam ir nepieciešams papildināt identificētos nodokļu riskus, papildināt kontroles procedūras jaunajiem un jau esošajiem riskiem.

Tax risk management is a complex set of measures to take preventive measures before the occurrence of the risk. It is also the State in a measure based on fair taxes payment. Tax risks affect the correct tax calculation and information to be included in the financial statements The aim of the diploma thesis is to base the analysis of tax risk management on AS Saplāksnis, using theoretical aspects, identify failures in the tax risk management process and elaborate proposals for its improvement. As a result of the study, it was determined that the company needs to supplement the identified tax risks, also supplement control procedures for the new and existing risks.
Tax risk management and its application evaluation AS Saplāksnis
Keywords: Ekonomika; nodokļu risks; nodokļu risku veidi; nodokļu risku vadības komponentes; nodokļu risku analīze