Grāmatvedības politikas izpēte Biedrībā “Latvijas Samariešu apvienība” - Brakša, Elīna (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darba mērķis ir balstoties uz sabiedrisko organizāciju grāmatvedības politikas teorētisko aspektu izpēti, konstatēt grāmatvedības politikas nepilnības biedrībā “Latvijas Samariešu apvienība” un izstrādāt priekšlikumus to risināšanai. Maģistra darba izstrādes gaitā autore konstatējusi virkni problēmu, kas saistītas ar regulējošiem normatīvajiem aktiem, kas nosaka grāmatvedības kārtošanu biedrībās, kā arī nepilnības Biedrības “Latvijas Samariešu apvienība” grāmatvedības politikā. Pētījuma rezultātā ir izstrādāti priekšlikumi normatīvo aktu uzlabošanai un Biedrības “Latvijas Samariešu apvienība” grāmatvedības politikas pilnveidošanai. Atslēgvārdi: biedrības grāmatvedība, grāmatvedības politika, grāmatvedības organizācija, organizācijas dokumenti.

The purpose of the Master's thesis is to identify accounting policy gaps of the Samaritan Association of Latvia, based on theoretical aspects research of accounting policy of public organizations and to make proposals for improving their accounting policy. Author has identified a number of problems during the preparation of the master's thesis related to the regulatory enactments governing the organization of accounting in societies, as well as shortfalls in the accounting policies of Samaritan Association of Latvia. Proposals are provided as study outcome to improve regulatory enactments and to improve accounting policy of the Samaritan Association of Latvia. Key words: association accounting, accounting policy, accounting organization, organization documents.
Accounting policy study of the Samaritan Association of Latvia
Keywords: Ekonomika; biedrības grāmatvedība; grāmatvedības politika; grāmatvedības organizācija; organizācijas dokumenti; association accounting