Darbaspēka migrācija kā viens no darba tirgus ietekmējošiem faktoriem Baltijas valstīs, tās sociāli ekonomiskās sekas - Grigorjeva, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba tēma ir “ Darbaspēka migrācija kā viens no darba tirgus ietekmējošiem faktoriem Baltijas valstīs, tās sociāli ekonomiskās sekas”. Darba mērķis ir aplūkot teorētisko pamatu darbaspēka migrācijas pētīšanai un piemērot dažādas teorētiskās pieejas darbaspēka migrācijas sociāli-ekonomisko seku Baltijas valstu darba tirgos noteikšanai un raksturošanai. Galvenā hipotēze – pastāv atšķirības starp teorijām un reālo situāciju darbaspēka tirgos, darbaspēka migrācijas procesos, darbaspēka migrācijas iemeslos un sekās. Lai sasniegtu darba mērķi, tiek izpildīti sekojošie uzdevumi - tiek aplūkotas darbaspēka migrācijas plūsmas Baltijas valstīs laika periodā no 2000. līdz 2011.gadam, kas ietvēr pēdējo gadu nozīmīgākus darbaspēka migrācijas līmeņa straujus palielinājumus, tiek aplūkoti darbaspēka migrācijas iemesli Baltijas valstīs augstākminētā laika periodā, kā arī darbaspēka migrāciju un tās sociāli-ekonomisko seku veicinošās izmaiņas un notikumi. Darbā tiks izmantotas salīdzinošās teorētiskās analīzes metodes, apkopojot un izklāstot teorijas, statistiskās analīzes metodes, kā arī empīriskās analīzes metodes, kuras sevī ietver statistikas datu analīzi un to salīdzinājumu u.c.

The title of Masters Dissertation is " Labour migration as one of the factors affecting the labour market in the Baltic States, the socio - economic consequences of it". Aim of the Masters Dissertation is to examine the theoretical basis of studying labor migration and applications of various theoretical approaches to labor migration, detect and give characteristics to socio-economic effects of the Baltic labor markets. The main hypothesis - there is a difference between theory and reality in labor markets, labor migration processes, labor migration causes and consequences. To achieve the aim following tasks was executed – have been inspected labor migration flows in the Baltic States during the period from the 2000th to 2011, which included rapid increases of level of labor migration, inspected causes of labor migration in the Baltic States in this period, as well as labor migration and its socio-economic effects of the changes and promotional events. Masters Dissertation basis is comparative analysis of theoretical techniques in compiling and presenting the theories, methods of statistical analysis, and empirical methods of analysis, which includes statistical analysis and comparison, etc.
Labour Migration as one of the Factors Affecting the Labour Market in the Baltic States, the Socio - Economic Consequences of it
Keywords: Ekonomika