Ziemas un pavasara sezonu izvērtējums pēc Liepājas meteoroloģiskās stacijas novērojumiem - Vidiņš, Daumants (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbā „Ziemas un pavasara sezonas izvērtējums pēc Liepājas meteoroloģiskās stacijas novērojumiem” par galveno mērķi izvirzīts ziemas (decembris-februāris) un pavasara (marts-aprīlis) sezonu klasificējums Liepājas piemērā, kā arī šo sezonu savstarpējās saiknes izvērtējums – ziemas sezonas ietekme uz sekojošo pavasara sezonu. Klimatisko ziemas un pavasara sezonu tipu izdalīšana un raksturojums veikts, balstoties uz vidējos gaisa temperatūru un nokrišņu izejas datiem pēc Liepājas meteoroloģiskās stacijas novērojumiem laika periodā no 1960.-2008. gadam, kā arī daži specifiski dati ar laika posmu no 1895.-2007. gadam. Par pamatu klimatisko tipu izdalei ņemta Tartu Universitātes Ģeogrāfijas Institūta izveidota metodoloģijas par ziemas un pavasara klimatiskajiem tipiem, kas aprobēta Liepājas pilsētas piemērā. Darbā ievietoti 17 attēli un 7 tabulas, kurās uzskatāmi parādīti dažādi klimatu nosakošie parametri. Atslēgas vārdi: temperatūra, ziemas sezona, pavasara sezona, Liepāja

The aim of author`s bachelor study „The evaluation of winter and spring seasons according to observations of Liepaja meteorological station” is to clasify winter (December-Febuary) and spring (March- May) seasons and the connection between winter season types and spring season types which are affected by the type of the recent winter. Climatic winter and spring season types were detected according to the data of Liepaja meteorological station observations from year 1960 to year 2008 which included air temperature and percipitation data, and some specific data from year 1895 to year 2008. The methodology that is used for this study has been designed by the Institute of Geography (University of Tartu, Estonia). Study contains 17 pictures and 7 tables which are used to show climatic patterns in Liepaja. Key words: temperature, winter season, spring season, Liepāja
The evalution of winter and spring seasons according to observation of Liepaja meteorological station
Keywords: Ģeogrāfija