Bērna tiesību aizsardzība aizgādības institūta ietvaros - Audže, Gerda (Latvijas Universitāte, 2012)
Bērna tiesību aizsardzības jautājums aizgādības institūta ietvaros Latvijas Republikā ir aktualizējies, mainoties sabiedrības attieksmei pret ģimeni, tās veidošanu un izbeigšanu, kā arī globalizācijas procesu ietekmē, tāpēc ir būtiski, lai vecāku un bērna attiecību normatīvais regulējums un aizsargājošo pasākumu kopums ir atbilstošs laika garam un starptautisko tiesību nostādnēm, un spēj aizsargāt bērna tiesības maksimāli efektīvi un ātri. Bakalaura darba mērķis ir konstatēt situācijas aizgādības institūta ietvaros, kurās normatīvais regulējums pieļauj bērna tiesību un interešu aizskārumu. Problēmsituācijas pastāv atsevišķas aizgādības noteikšanas, aizgādības institūta darbības laika un bērna aprūpes pienākuma nodošanas citai personai regulējumā. Bakalaura darbā autore piedāvā risinājums šīm problēmsituācijām.

The protection of child's rights as a part of custody in Republic of Latvia has become an actual problem because of a change of society’s attitude on a family, its foundation and abatement, as well as a process of globalization. That is why, it is essential to create a modern and international appropriate regulation of custody and activities that can provide child’s rights’ protection as effectively and as fast as possible. The aim of bachelor paper is to detect situations, when present regulation of custody does not protect child’s rights and interests. Problems of present regulation of custody appear in situations in which solo custody is founded, a beginning and end of custody is appointed, and rights and duties of care are given to the third person. The author of bachelor paper presents solutions of these problem situations.
Protection of a Child's rights as a Part of Child's Custody
Keywords: Juridiskā zinātne