Feminisms populārajā kultūrā: sievietes reprezentācija Lady Gaga daiļradē (2008–2013) - Kalniņa, Sintija (Latvijas Universitāte, 2013)
Pētījuma problēma darbā “Feminisms populārajā kultūrā: sievietes reprezentācija Lady Gaga daiļradē (2008-2013)” ir sievietes tēla reprezentācija Lady Gaga daiļradē laika posmā no 2008. līdz 2013. gadam. Darba teorētiskajā daļā detalizēti aprakstītas teorētiskās izpratnes par populāro kultūru, īpašu uzmanību pievēršot populārajai mūzikai, slavenībām un feminisma nozīmei tajā. Empīriskajā daļā analizēts sievietes tēls Lady Gaga daiļradē, izmantojot aptauju, lai noskaidrotu sabiedrības attieksmi, metaforu analīzi, lai konstatētu sievietes tēla reprezentāciju daiļradē, un daļēji strukturētu interviju, lai noskaidrotu ekspertu viedokli. Darba struktūru veido teorētiskā, metodoloģiskā un empīriskā daļa, secinājumu daļā nosakot, kā sievietes tēls reprezentēts populārās mūzikas dīvas Lady Gaga daiļradē laika posmā no 2008. līdz 2013. gadam. Atslēgvārdi: populārā kultūra, populārā mūzika, slavenības, feminisms, sieviete, Lady Gaga, reprezentācija, metaforas.

The problem of a research in thesis “Feminism in popular culture: representation of women in creative activities of Lady Gaga (2008–2013)” is representation of the image of a women in creation of Lady Gaga during the period of 2008-2013. The theoretical part shows theoretical understanding of feminism in popular culture, focusing on popular music, celebrities, creativity and representation of a woman. The empirical part analyses the image of a woman in creation of Lady Gaga, using survey to determine public’s view, metaphor analysis to identify the representation of the image of a woman in creation and semi-structured interviews to find expert opinions. The work structure consists of theoretical, methodological and empirical part, in conclusion determining, how the image of a woman is represented in creation of Lady Gaga during the period of 2008-2013. Keywords: popular culture, popular music, celebrities, feminism, woman, Lady Gaga, representation, metaphors.
Feminism in popular culture: representation of women in creative activities of Lady Gaga (2008–2013)
Keywords: Komunikācijas zinātne