Video palīdzības sistēma - Voroņko, Alina (Latvijas Universitāte, 2023)
Kvalifikācijas darba “Video palīdzības sistēma” mērķis ir izstrādāt sistēmu, kas dod iespēju cilvēkiem, kam ir radušās tehniskās problēmas, ērtā un efektīvā veidā savienoties ar klientu atbalsta speciālistiem, kas varētu palīdzēt tās atrisināt. Klientam ir iespēja pieprasīt video zvanu ar palīdzības aģentu, kura gaitā klients var reālajā laikā izskaidrot un parādīt problēmu, un saņemt personalizēto palīdzību. No otrās puses, aģentam ir iespēja pieņemt zvana pieprasījumus un sniegt palīdzību klientiem, izmantojot video tērzētavas iespējas. Pie tam, zvana laikā aģentiem tiek piedāvāta attēlu redaktora funkcionalitāte, kas ļauj veikt klienta video plūsmas ekrānuzņēmumus vai augšupielādēt attēlus no ierīces, zīmēt norādījumus un paskaidrojumus uz tiem, un rādīt tos klientam. Tādā veidā tiek atvieglota attālinātas palīdzības sniegšana. Sistēmā ir arī lietotāju ar administratora lomu, kam ir pieejama visa aģentu funkcionalitāte, kā arī papildus lietotāju pārvaldes iespējas - jauno kontu veidošana un eksistējošo kontu dzēšana, un klientu atsauksmju apskatīšana. Sistēmu veido divas neatkarīgas klienta puses lietotnes un Firebase platformas pakalpojumi. Abas klienta puses lietotnes tiek izstrādātas izmantojot Angular satvaru; tām pamatā ir MVVM jeb "Modelis-skats-skatu modelis" arhitektūras modelis. Servera puse tiek realizēta ar Firebase, kas ir “aizmugure kā pakalpojums”, servisu pakalpojumu palīdzību. Tika izmantotas tā autentifikācijas un datu glabāšanas iespējas. Video un audio datu apmaiņa tiek nodrošināta ar WebRTC tehnoloģijas palīdzību.

The goal of the “Video Support System” qualification work is to develop a system that provides customers, who have encountered some sort of technical problem, a comfortable and efficient way to connect with customer support agents that could help resolve the issue. Clients have an opportunity to request a call with a support agent, during which they can in real time explain and show the problem, and get personalized help. On the other hand, agents can accept call requests and provide help to customers by utilizing video chat capabilities. Moreover, during calls agents are provided with an opportunity to use an image editor that allows to capture customer’s screen or upload images from the device, draw instructions on them, and show the edited images to the customer. In this way, the process of providing remote support is improved and simplified. The system also has users with administrator role that have the same capabilities as agents, as well as additional user management related capabilities - user creation and deletion, and can view user feedback. System consists of two independent client-side applications and Firebase platform’s services. Both client-side applications are developed with the help of Angular Framework and follow MVVM architecture. Server side is implemented using Firebase (which is considered as BaaS) services. Video and audio data exchange is ensured by WebRTC technology.
Video support system
Keywords: Datorzinātne; tērzēšanas platforma; Angular; Firebase; WebRTC