Audita nozares attīstība un tās loma Latvijā - Garancis, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba tēmas aktualitāti nosaka tas, ka sabiedrība pievērš arvien lielāku uzmanību neatkarīgo auditoru darbībai. Uzņēmējiem ir ļoti svarīgi novērtēt sava uzņēmuma finansiālo stāvokli un saimniecisko darbību, lai spētu pieņemt perspektīvus nākotnes lēmumus. Te svarīga loma ir iekšējiem auditoriem, kas palīdz uzņēmumiem sasniegt to mērķus. Darba mērķis ir izpētīt audita nozares attīstību un tās lomu Latvijā, un izstrādāt priekšlikumus audita darbības tālākai attīstībai. Pamatojoties uz pētījumu par audita nozares attīstību un tās lomu tiek izteikti secinājumi par audita nozīmi un tās ietekmi uz audita nozares attīstīšanu un stabilizēšanu, kā arī tiek izstrādāti priekšlikumi audita darbības turpmākiem virzieniem. Maģistra darbs sastāv no 81 lapas. Darbā ir iekļautas 3 tabulas, 13 attēli. Atslēgvārdi: audits, iekšējais audits, ārējais audits, revīzija.

Topicality of the theme determined that the society is paying attention to the independent auditor’s activities.For business people it’s very important to evaluate company’s financial situation and economic activity, to be able to take perspective future decisions. There is an important role of the internal auditors to help companies achieve their goals. The aim of this work is to explore the development the industry of audit and the role of it in Latvia and to develop suggestions for further the development of actions of audit. Based on research of the industry of audit and its role on the conclusions are made about the importance of audit and influence on development and stabilization of audit, as well as suggestion are made for following activities of audit. Master’s thesis consists of 81 pages.Work includes 3 tables, 13 images. Keywords: audit, internal audit, external audit, revision.
Development of audit's industry and its role in Latvia
Keywords: Ekonomika