Algoritmi un to vizualizācija - Murds, Kristiāns (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbā tika pētīts, kādām prasībām vajadzētu atbilst labam algoritmu vizualizācijas rīkam. Papildus tika pētīts kādi algoritmi tiek apskatīti Latvijas Universitātē bakalaura studiju programmā "Datorzinātnes" uz doto brīdi un šie algoritmi tika izstrādāti vizualizācijas rīkā, kura izstrādes laikā tika pielietotas mācību laikā iegūtās praktiskās zināšanas tīmekļa izstrādē. Algoritmu vizualizācijas rīks ir izveidots tiešsaistē tāpēc, lai tas būtu pieejams studentiem un pasniedzējiem visu diennakti bez nepieciešamības aizņemt papildus atmiņu ierīcēs. Šis rīks var būt noderīgs ikvienam, kas interesējas par algoritmiem, jo īpaši datorzinātņu studentiem, kuri vēlas uzlabot savus rezultātus, un universitātes pasniedzējiem, kuri vēlas uzlabot datu struktūru un algoritmu kursu pielietojot šāda veida mācību līdzekli. Darba pamatā ir izvēlēti dažādi kārtošanas algoritmi un datu uzglabāšana sarakstā.

The bachelor's thesis investigated what requirements a good algorithm visualization tool should meet. In addition, it was studied which algorithms are considered in the University of Latvia in the Bachelor's study program “Computer science” at the moment and these algorithms were developed in a visualization tool, during the development of which the practical knowledge acquired during the studies was used in web development. In addition, useful sources of information in the context of specific agglomerations were searched for and added to the tool. The algorithm visualization tool is designed to be available to students and teachers around the clock without the need to take up additional memory on devices and to include more useful information sources and functions together in one place, while maintaining a simple user interface. This tool can be useful for anyone interested in algorithms, especially computer science students who want to improve their results, and university lecturers in an effort to improve the course of data structure and algorithms. The work is based on selected sorting algorithms and data storage in the list.
Algorithms and their visualization
Keywords: Datorzinātne; algoritmi; algoritma sarežģītība; animācijas; vizualizācija; pseidokods