Nekustamā īpašuma nodoklis Latvijā un Eiropas Savienības dalībvalstīs, salīdzinošā analīze - Apinis, Andris (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarba tēma „Nekustamā īpašuma nodoklis Latvijā un Eiropas Savienības dalībvalstīs, salīdzinošā analīze”. Darba mērķis ir izpētīt un veikt salīdzinošo analīzi par nekustamo īpašuma nodokli Latvijā un citās Eiropas Savienības dalībvalstīs, kā arī atrast redzamākās nekustamā īpašuma nodokļa atšķirības vai līdzības, kas pastāv starp Latviju un pārējām ES dalībvalstīm, kā arī tuvāk iepazīties ar Latvijas nekustamā īpašuma nodokli. Autors secina, ka dažām valstīm ir kopīgas iezīmes nekustamā īpašuma nodokļa sistēmā, bet pārsvarā ir vērojama liela atšķirība starp šo nodokli, kāds tas ir Latvijā un kāds tas ir ES dalībvalstīs. Uzdevumu sasniegšanai tiks izmantotas analītiskā un kvantitatīvās pētīšanas metodes: kontentanalīze un statistisko datu analīze. Atslēgvārdi: nodoklis, nekustamais īpašuma nodoklis un Eiropas Savienība.

Diploma work topic "Real estate tax Latvian and European Union Member States, a comparative analysis". The goal is to investigate and make a comparative analysis of the real property tax Latvian and other European Union Member States, as well as find the most important property tax differences or similarities which exist between Latvia and other EU member states, as well as close access to the Latvian real estate tax. The author concludes that some countries have common features of the property tax system, but generally there is a big difference between this tax, as it is a Latvian and it stands in the EU Member States. Targets can be used for analytical and quantitative research techniques: content analysis and statistical analysis. Keywords: tax, real estate tax and the European Union.
Real estate tax in Latvia and in European Union member states, a comparative analysis
Keywords: Ekonomika