Datorprogrammas GeoGebra izmantošana vidusskolas matemātikas kursā, risinot uzdevumus ar parametriem - Breimane, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darba mērķis ir piedāvāt vienu no mācību procesa pilnveidošanas iespējām matemātikas priekšmetā, nodrošinot Valsts standarta prasību par informāciju tehnoloģiju izmantošanu efektīvāku izpildi. Darbā piedāvāts izmantot matemātikas mācību procesā vidusskolā Latvijā pagaidām mazzināmu datorprogrammu GeoGebra. Aplūkotās datorprogrammas GeoGebra nodrošinātie resursi sniedz palīdzību skolēnu zināšanu pilnveidošanā un nostiprināšanā, risinot uzdevumus ar parametriem, piedāvājot alternatīvus risināšanas paņēmienus, attīstot pētniecības iemaņas. Atslēgas vārdi: GeoGebra, dinamiskā datorprogramma, uzdevumi ar parametriem

The goal of the Master’s Degree thesis is to provide an opportunity to improve the quality of educational process at Maths lessons through information technology use for meeting the requirements of State Curriculum. The author of the thesis suggests using GeoGebra software to make the teaching and learning process at upper–secondary school more effective than before. The software GeoGebra resources provide assistance to students in the process of knowledge and skills’ extension offering the environment for doing exercises with parametrs and offering alternative approaches, which provoke the research motivation. Key words: GeoGebra, dinamic software, exercises with parameters.
Software GeoGebra in teaching mathematics at secondary school for solving problems with parameters
Keywords: Matemātika