Rīgas pilsētvides vizuālais atainojums galda spēļu dizainā - Leiburga, Patrīcija (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darbs “Rīgas pilsētvides vizuālais atainojums galda spēļu dizainā” pēta puzles un to izstrādes procesu. Darba pētnieciskajā daļā iekļauts gan literatūras pārskats, apkopojot informāciju par galda spēlēm, puzlēm, Rīgas iedalījumu apkaimēs un cilvēku identificēšanos ar konkrētām vietām un produktiem, gan dizaina paraugu analīze, kurā salīdzinātas dažādas puzles, kurās attēlota pilsētas ainava un pilsētvides elementi. Autores mērķis ir pielietot teorētiskajā daļā apkopoto informāciju, lai diplomdarba radošajā daļā izstrādātu piecu Rīgas apkaimju tematiskās puzles.

The bachelor's thesis “The visual depiction of Riga's urban landscape in board game design” studies puzzles and their development process. The research part of the work includes both a literature review, gathering information about board games, puzzles, the division of Riga into neighborhoods and the way people identify with specific places and products, and an analysis of design samples, which compares different puzzles depicting elements of the urban environment. The author's goal is to use the information gathered in the theoretical part to develop thematic puzzles of five Riga districts in the creative part of the thesis.
The Visual Depiction of Riga's Urban Landscape in Board Game Design
Keywords: Mākslas zinātne; puzles; Rīga; iepakojums; galda spēles; paraugu analīze