Korupcijas ietekme uz attīstības palīdzību izglītības sektorā: Angolas, Kenijas un Libērijas gadījuma analīze 2010-2012 - Badūne, Monta (Latvijas Universitāte, 2017)
Tēma: Korupcijas ietekme uz attīstības palīdzību izglītības sektorā: Angolas, Kenijas un Libērijas gadījuma analīze 2010-2012 Attīstības sadarbība ir palīdzības sniegšana trūcīgām un mazāk attīstītām valstīm, ar mērķi veicināt šo valstu ilgtermiņa attīstību. Šis darbs apskatīs korupcijas ietekmi uz attīstības sadarbību izglītības jomā trīs valstīs. Darba mērķis ir noskaidrot vai izvirzītā hipotēze apstiprinās. Izvirzītie uzdevumi: 1) apkopot teorētiskos materiālus par attiecīgajiem jēdzieniem; 2) apkopot informāciju un datus par attīstības sadarbību izglītības jomā trijās valstīs; 3) izdarīt secinājumus. Teorētiskais pamats- attīstības, attīstības sadarbības un korupcijas jēdzienu, teoriju analīze. Rezultāts: izvirzītā hipotēze netika apstiprināta Atslēgvārdi: attīstība, attīstības palīdzība, korupcija, izglītība, Angola, Libērija, Kenija

Paper’s theme: Effects of corruption on aid to the educational sector: case of Angola, Kenya, Liberia 2010-2012 Foreign aid is giving help to poor and underdeveloped states with the goal to promote sustainable development. This paper is on the impact of corruption on foreign aid in the educational sector of three countries. Aim of the paper: see if the hypothesis is correct. Therefore put to task: 1) gather theoretical information about the main concepts; 2) gather data about foreign aid to the educational sector in three countries; 3) draw conclusions. The theoretical base: concepts of development, foreign aid, corruption their analysis and theories. Results: the hypothesis was not confirmed Keywords: development, foreign aid, developmental aid, corruption, education, Angola, Liberia, Kenya
Effects of corruption on aid to the educational sector: case of Angola, Kenya, Liberia 2010-2012
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); Attīstība; Attīstības sadarbība; korupcija; izglītība