Nodokļu sistēmas ietekme uz uzņēmējdarbības vidi un ieguldījumu pievilcību Baltijas valstīs - Nikolajeva, Milana (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbs izstrādāts ar mērķi, analizējot un salīdzinot nodokļu sistēmas atšķirības Baltijas valstīs – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, izpētīt to ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi un investīcijas pievilcību. Var secināt, analizējot nodokļu sistēmas ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi un ieguldījumu pievilcību Baltijas valstīs, ka nodokļu sistēma Latvijā, Lietuvā un Igaunijā būtiski atšķiras, kas rezultātā ir nevienlīdzīgi apstākļi ieguldījumu pievilcībā un uzņēmējdarbības vidē. Kā arī, var apgalvot, ka Lietuvas nodokļu sistēma labvēlīgāk ietekmē uzņēmējdarbības vidi un ieguldījumu pievilcību, nekā Latvijā un Igaunijā.

The bachelor's thesis is developed with the aim of analyzing and comparing the differences in the tax systems of the Baltic States – Latvia, Lithuania, and Estonia, exploring their impact on the business environment and investment attractiveness. Through the analysis of tax effects in Latvia, Lithuania, and Estonia, it can be concluded that the tax systems significantly differ, resulting in unequal conditions for investment attractiveness and the business environment. Furthermore, it can be asserted that Lithuania’s tax system more favorably influences the business environment and investment attractiveness compared to Latvia and Estonia.
Impact of taxes systems on business environment and investment attractiveness in Baltic States
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Uzņēmējdarbības vide; Ieguldījumi; Nodokļu sistēma; Baltijas valstis