Izglītības iestādes vadības loma pedagogu profesionālās pilnveides pasākumu pārneses efektivitātes veicināšanā - Vilnīte, Maija (Latvijas Universitāte, 2025)
Maģistra darbā “Izglītības iestādes vadības loma pedagogu profesionālās pilnveides pasākumu pārneses efektivitātes veicināšanā” tika pētīta izglītības vadības loma efektīvas profesionālās pilnveides pārneses veicināšanā. Mērķis-teorētiski izpētīt un empīriski pārbaudīt izglītības vadības lomu efektīvas pedagogu profesionālās pilnveides pāsākumu pārneses veicināšanā. Empīriskajā pētījumā izmantots kvalitatīvi vadīts jaukto metožu dizains, lai uzzinātu vadības komandas viedokli par efektīvu pedagogu profesionālās pilnveidi un tās pārnesi uz praksi. Autore secināja, ka profesionālās pilnveides pasākumu rezultātus uz praksi var veicināt vadības komandas prasme attīstīt skolas organizācijas iekšējo kultūru, kas veicina mācīšanos.

In the Master's thesis “The Role of Educational Institution Management in Promoting the Effectiveness of Transfer of Teachers’ Professional Development Activities”, the role of educational leadership in promoting the effective transfer of professional development was explored. The aim was to theoretically investigate and empirically examine the role of educational leadership in promoting the effective transfer of teachers’ professional development activities. A qualitatively driven mixed methods design was used in the empirical study to explore the management team’s perspectives on effective teacher professional development and its transfer into practice. The author concluded that the results of professional development activities can be transferred into practice by the management team's ability to develop the school's internal organizational culture that promotes learning. Keywords: effective teacher professional development, transfer of learning outcomes, school as a learning organization, role of educational institution management.
The role of educational institution management in promoting the effectiveness of the transfer of teachers' professional development activities
Keywords: Izglītības zinātnes; efektīva pedagogu profesionālā pilnveide; mācīšanās rezultātu pārnese; skola kā mācīšanās organizācija; izglītības iestādes vadība loma