LATVIJAS EKONOMIKAS IZAUGSMES IZMAIŅAS LAIKA POSMĀ PĒC IESTĀŠANĀS EIROPAS SAVIENĪBĀ UN TO IETEKME UZ BŪVNIECĪBAS NOZARES UZŅĒMUMIEM - Streņģe, Laura (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darba nosaukums ir “Latvijas ekonomikas izaugsmes izmaiņas laika posmā pēc iestāšanās Eiropas Savienībā un to ietekme uz būvniecības nozares uzņēmumiem.” Maģistra darba mērķis ir pētīt Latvijas ekonomikas izaugsmes ciklisko izmaiņu ietekmi uz būvniecības nozares uzņēmumu attīstību. Autore savā darbā ir izmantojusi sekojošas pētīšanas metodes: monogrāfisko jeb aprakstošo pētīšanas metodi, statistisko salīdzināšanas un grupēšanas pētīšanas metodi, kā arī kvalitatīvas intervijas, kuru laikā (no 2009. gada 5. maija līdz 2009. gada 11. maijam) tika intervēti 9 būvniecības nozares uzņēmumu vadošie darbinieki. Maģistra darbs sastāv no trīs daļām, lappušu skaits 95. Maģistra darbs izstrādāts latviešu valodā. Maģistra darba izstrādē tika izmantots 81 literatūras avots. Tajā ir ietverti 14 attēli un 8 tabulas, kā arī 1 pielikums. Atslēgvārdi: ekonomikas izaugsme, ekonomikas izaugsmes cikliskums, būvniecības nozare.

The title of Master thesis is: “Changes of Latvia’s economic growth in time period after joining European Union and it’s influence on the enterprises of building sector.” The objective of Master thesis is to research influence of cyclical changes of economic growth of Latvia on development of the building sector. The author has used following research methods: monographic research method, statistics verification and grouping research method and qualitative interviews. During interviews (from 5th of May, 2009 to 11th of May, 2009) author interviewed leading personnel of nine building sector enterprises. Master thesis consists of three parts, comprises 95 pages. Master thesis is worked out in Latvian. There are 81 references used. It includes 14 illustrations, 8 tables and 1 appendix. Keywords: economic growth, economic growth cycles, building sector.
CHANGES OF LATVIA'S ECONOMIC GROWTH IN TIME PERIOD AFTER JOINING EUROPEAN UNION AND IT'S INFLUENCE ON THE ENTERPRISES OF BULDING SECTOR
Keywords: Vadībzinātne