Logoritmikas vingrinājumu izmantošana valodas attīstības veicināšanai 1,5-3 gadus veciem bērniem - Balode, Grineta Inta (Latvijas Universitāte, 2025)
Darba nosaukums: Logoritmikas vingrinājumu izmantošana valodas attīstības veicināšanai 1,5-3 gadus veciem bērniem. Darba autore: Grineta Inta Balode Darba vadītāja: Dr. paed. Līga Āboltiņa Darba apjoms: 57 lpp., 12 tabulas, 6 attēli, 4 pielikumi, 46 literatūras avoti. Pētījuma saturs un rezultāts: Kvalifikācijas darbā ir apkopotas teorētiskās atziņas par valodas un runas jēdzienu skaidrojumu, 1,5-3 gadus vecu bērnu valodas attīstību un logoritmikas vingrinājumiem. Pētījuma empīriskajā daļā ir veikta sākotnēja bērnu novērošana un pedagoģiskā izmēģinājuma darbība, izmantojot logoritmikas vingrinājumus. Pētījumā ir analizēta bērnu valodas attīstība. Darba noslēgumā ir apkopoti secinājumi un ieteikumi pedagogiem par valodas attīstības veicināšanas iespējām izmantojot logoritmikas vingrinājumus. Atslēgas vārdi: valoda, runa, valodas attīstība, 1,5-3 gadus veci bērni, logoritmika

Title of the Work: "Use of logorhythmics exercises to promote language development in 1,5-3-year-old children". Author: Grineta Inta Balode Scientific supervisor: Dr. paed. Līga Āboltiņa Volume of the qualification paper: 57 pages, 12 tables, 6 pictures, 4 annexes, 46 sources of literature. Content and Results of the Research: The qualification paper compiles theoretical insights on the concepts of language and speech, the language development of children aged 1.5–3 years, and logorhythmics exercises. The empirical part of the study involves initial observation of children and a pedagogical experimental activity using logorhythmics exercises. The study analyzes the language development of children. At the conclusion of the work, conclusions and recommendations for teachers on promoting language development using logorhythmics exercises are summarized. Keywords: language, speech, language development, 1.5-3-year-old children, logorhythmics.
Use of logorhythmics exercises to promote language development in 1,5-3-year-old children
Keywords: Izglītības zinātnes; Valoda; Runa; Valodas attīstība; 1,5-3 gadus veci bērni; Logoritmika