Drošā programmēšana ar C un C++ - Lesovskis, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2006)
Ar strauju informācijas tehnoloģijas attīstību katrā dienā tiek izstrādātas jaunas programmas un parādās jaunas tehnoloģijas, ar kuru palīdzību var efektīvāk un ātrāk izstrādāt programmas. Tomēr joprojām ļoti liela koda daļa satur kļūdas, bet pat neliela kļūda var iedot uzbrucējam lielas iespējas, kas noved pie nedrošībām, izmantojot programmu. Šajā darbā caur C un C++ valodu prizmām tiek apskatīti drošās programmēšanas teorijas pamati un izplatītākās problēmas. Darbā arī tiek piedāvāti apskatīto problēmu praktiskie risinājumi, kurus var izmantot C un C++ valodās rakstītajās programmās kā iesākumu failus.

Fast development of information technologies caused people to develop new programs and create new technologies to increase development effectiveness and speed. But still many codes contain errors and even a small mistake can give an attacker big opportunities, thus leading to the unsafety of using this program. This work covers secure programming’s theory basics and common problems in the light of C and C++ languages. For the reviewed problems there are practical solutions, which can be used as the header files in the programs written in C and C++ languages.
Secure programming with C and C++
Keywords: Datorzinātne