Tīmekļa lietojumprogrammas programmēšanas saskarnes (Web API) izpēte un izveide finanšu dokumentu apstrādes sistēmai - Spodris, Dzintars (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darbā ir meklēts dokumentu apstrādes sistēmai piemērotākais tīmekļa programmēšanas saskarnes (WebAPI) risinājums. Darbā ir salīdzināti REST, SOAP, WSDL un daži mazāk populāri tīmekļa programmēšanas saskarņu veidi, bet lielāka uzmanība ir pievērsta REST, kurš tika izmantots risinājuma izstrādei. Darba otrajā nodaļā ir aprakstīta esošā problēma ar finanšu dokumentu semantisko atpazīšanu, kas ļautu dokumentus uzņēmumu finanšu sistēmās automatizēti apstrādāt. Kā arī šajā nodaļā ir definētas prasības izstrādājamajam risinājumam. Bet maģistra darba trešajā nodaļā ir aprakstīts izstrādātais risinājums – aprakstīta tā arhitektūra, izstrādātās saskarnes, dokumentu satura atpazīšanas process un WebAPI testēšana.

The most suitable web programming interface (WebAPI) solution for the document processing system has been sought in the master's thesis. The paper compares REST, SOAP, WSDL and some less popular types of web programming interfaces, but more attention is focused on REST, which was used to develop the solution. The second chapter deals with the current problem of semantic recognition of financial documents, which would allow automated processing of documents in corporate financial systems. Also in this chapter the requirements for the developed solution are defined. And the third chapter of the master's thesis describes the developed solution - describes its architecture, developed interfaces, document content recognition process and WebAPI testing.
Research and Development of a Web-Based API for a Financial Document Processing System
Keywords: Datorzinātne; API; metadati; rēķini; Django