Energopatēriņu analīze ēkās no būtiski atšķirīgām būvkonstrukcijām dažādos meteoroloģiskajos apstākļos un laika periodos - Grauduma, Ieva (Latvijas Universitāte, 2014)
Pētījums tiek veikts testēšanas stendu energoefektivitātes monitoringa projekta ietvaros. Mērķis ir, veicot kompleksu ilgtermiņa monitoringu 5 testēšanas stendos, kuru iekšpusē tiek uzturēti vienādi termiskie apstākļi, pārbaudīt izstrādāto atšķirīgo ārējo norobežojošo konstrukciju risinājumu, kas galvenokārt veidoti no vietējām izejvielām, energoefektivitāti un ilgtspēju Latvijas klimatiskajos apstākļos. Darbā tiek analizēti stendu energopatēriņa dati dažādos ekspluatācijas režīmos un laika periodos atkarībā no meteoroloģiskajiem apstākļiem ārā kopš mērījumu sākuma 2013.g. martā. Tiek analizēta arī dažādu faktoru ietekme uz temperatūras sadalījumiem telpās.

The research was done as a part of house energoefectivity monitoring project. The aim is to test 5 different building materials, that are made in Latvia from local materials, by performing long lasting monitoring in houses with similar inner temperature and similar construction. The sustainability and energy efficiency of the materials are being tested. There is energy consumption data in different expluatation regimes and different weather conditions being analyzed in the work since the start of the measurments in May 2013. Different factors affecting temperature distribution in the room are being researched.
The analysis of power consumption in buildings made of significantly different building constructions in various weather conditions and various periods of time
Keywords: Fizika