Marka Rozovska dramaturģiskā poētika ("Holstomers. Kāda zirga stāsts" un „Slepkava”). - Mitina, Darja (Latvijas Universitāte, 2017)
Darbs veltīts epikas žanra daiļdarba transformācijas teatrālajā iestudējumā īpatnību pētījumam, par piemēru ņemot M. Rozovska dramaturģisko poētiku „Zirga stāsts”, pēc L.N.Tolstogo darba „Holstomers. Kāda zirga stāsts” motīviem, un „Slepkava”, pēc F.M.Dostojevska darba „Noziegums un sods” motīviem. Darba autore veic epikas daiļdarba un teatrālā uzveduma scenārija tekstuālo un žanra raksturojumu salīdzinošo analīzi. Īpaša uzmanība tiek veltīta M.Rozovska kā dramaturga poētikas īpatnībām. Pētījums var būt saistošs filologiem, kas nodarbojas ar literārā teksta skatuvisko noformējumu, kā arī lasītājiem, kurus interesē dotā tēma.

This work is dedicated to the research of epic genre composition elements transformation into a theatrical setting using as example M.Rozovskiy scenarios for plays "Story of a Horse" by Leo Tolstoy story " Strider" and "Murderer" by the F.M.Dostoevsky novel "Crime and punishment". In this study, author provides a comparative analysis of textual and genre characteristics of an epic composition and scenario for the theatrical play. Special attention is dedicated to the elements of Mark Rozovskoy poetics as a dramaturge. This research may raise interest between the philologists who are dealing with an issue of dramatization and also any reader who is interested in this question.
The Dramaturgical Poetics of Mark Rozovsky: “Strider: The Story of a Horse” and “Murderer”.
Keywords: Valodniecība; драматургическая поэтика; инсценировка; Марк Розовский; «Преступление и наказание»; «Холстомер»