3D grafikas aplikāciju salīdzināšana - Pētersons, Jānis (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darbā ir veikta 3d grafikas aplikācijas salīdzināšana, kas ir panākta ar konkrētu aplikāciju izpēti. Sākumā tiek dots ieskats trīs dimensiju grafikā un tās sastopamība ikdienā. Kā arī tiek dots ieskats 3d grafikas attēlošanai aplikācijās ar to darbības principiem, kuru pamats visās aplikācijās ir vienots. Pēc tā notiek konkrēto aplikāciju izpēte. Aplikāciju apskats ir sniegts gan no teorētiskas informācijas, gan no autora praktiskās pieredzes tajās. Autora izvēle aplikācijās tika balstīta uz profesionālo lietotāju izvēles īpatsvaru (3ds Max, Maya) un uz paša pētījumu jauno paaudžu 3d grafikas aplikācijās (messiah, SketchUp). Šī darba beigās vēlreiz tiek salīdzināts aplikāciju kopskats, bet jau ar veikto praktisko analīzi tajās.

In my bachelor paper I have compared 3D graphic appliques by comparing particular reviews of appliques. First there is given an insight into three diomensional graphic and there is represented it’s occurance in every day life. The review of the graphics is given both from the theoretical point of view, and from the point of view of my practical experience with it. In order to view the function of a particular applique, prior there is given an insight into illustration of 3D graphic and function principles in the appliques, the basics of which is unitary for all appliques. My choice of the appliques was based on the proportion of choice of professional users (3ds Max, Maya) and the review of the new generation 3D graphic appliques (messiah, SketchUp). At the end of this paper again the appliques in general are being compared, yet with a certain experience in appliques.
Comparison of 3D graphic applications
Keywords: Datorzinātne