Uzņēmuma finanšu rādītāji un to uzlabošanas iespējas - Fjodorova, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba tēma ir „Uzņēmuma finanšu rādītāji un to uzlabošanas iespējas”. Maģistra darba mērķis ir uz finanšu rādītāju analīzes pamata izstrādāt priekšlikumus AS „Siera Nams” finansiālā stāvokļa uzlabošanai, kā arī noteikt uzņēmuma turpmākās attīstības perspektīvas. Pētījums aptver laika posmu no 2008. līdz 2011.gadam. Maģistra darbā, pamatojoties uz uzņēmuma AS „Siera Nams” finanšu rādītāju analīzi, ir noskaidrots, ka savlaicīga uzņēmuma finanšu rādītāju, kas raksturo uzņēmuma kapitāla struktūru, likviditāti, pelnītspēju un aktīvu apriti, kā arī naudas plūsmas koeficientu, novērtēšana ir ļoti svarīga, lai varētu sekmīgi vadīt uzņēmumu, nodrošinot tā finanšu darbības efektivitātes palielināšanos nākotnē. Darbā ir izstrādāti priekšlikumi uzņēmuma AS „Siera Nams” finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Maģistra darba apjoms bez pielikumiem ir 97 lpp.,tas satur 24 tabulas,27 attēlus,29 formulas, pievienoti 11 pielikumi.Izmantots 51 informācijas avots.

Thesis subject is Company’s financial indicators and their improvement.The purpose of work is to develop suggestions for improvement of a financial position of AS “Siera Nams”, based on the analysis of financial performance. Research covers the period from 2008 to 2011. In work, based on the analysis of financial indicators of AS “Siera Nams”, it is proved that the timely assessment of financial indicators of the enterprise which displays capital structure, liquidity, profitability and turnover of assets, and also indicators of a cash flow, is very important at successful management of enterprise, thus improving efficiency of financial activity in the future.During work suggestions for improvement of a financial condition of AS “Siera Nams” are developed. There are 51 sources used in the work. Work contains 24 tables, 27 drawings, 29 formulas,11 appendices.Work volume without appendices–97 pages.
Company’s financial indicators and their improvement
Keywords: Ekonomika