No senatnes līdz renesansei: retas grāmatas Padujas Universitātes dāvinājumā Latvijas Universitātes bibliotēkai - Kreigere-Liepiņa, Laura (My University, 2025)
1926. gadā Latvijas Universitāte (LU) saņēma vērtīgu dāvinājumu no Padujas Universitātes bibliotēkas, kura nosūtīšanu uz Latviju bija organizējis LU docents Kārlis Straubergs. Dāvinājumā LU saņēma vērtīgus Itālijas Veneto reģiona 16. un 17. gadsimta seniespiedumus, eksemplārus no itāļu klosteriem un Itālijas dižciltīgo dzimtu grāmatu privātkolekcijām. Tomēr LU bibliotēkā šis vērtīgais grāmatu krājums līdz šim nav bijis padziļināti pētīts, tikai neliela daļa eksemplāru pievienoti Latvijas bibliotēku elektroniskajā kopkatalogā.
Keywords: Research Subject Categories::INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION