No pirmās grāmatas līdz digitālajiem tekstiem: valodas attīstība 500 gados: Tēzes - (:unkn) unknown (LU HZF Latviešu valodas institūts, 2025)
Tēžu krājumā apvienotas Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Latviešu valodas institūta rīkotās akadēmiķa Jāņa Endzelīna (1873–1961) 152. dzimšanas dienas atcerei veltītās starptautiskās zinātniskās konferences tēzes, kuras iesnieguši 68 konferences dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Zviedrijas. Akadēmiķa atceres konferences tiek rīkotas kopš 1963. gada. 2025. gada 20.–21. februāra konferences “No pirmās grāmatas līdz digitālajiem tekstiem: valodas attīstība 500 gados” tēžu krājums ietver pētījumus par senajiem tekstiem, rakstu valodu, gramatiku, onomastiku, dialektoloģiju, terminoloģiju, leksikoloģiju, leksikogrāfiju, sociolingvistiku un tekstu digitalizāciju. / The collection includes conference abstracts submitted for the International Scientific Conference commemorating the 152nd anniversary of academician Jānis Endzelīns (1873–1961), organized by the Latvian Language Institute of the Faculty of Humanities of the University of Latvia. The abstracts were submitted by 68 conference participants from Latvia, Lithuania, Estonia, Poland, and Sweden. Commemorative conferences have been held for the academician since 1963. The conference “From the First Book to Digital Texts: The Development of Language in 500 Years” was held on 20–21 February 2025. The collection of abstracts includes research in early texts, written language, grammar, onomastics, dialectology, terminology, lexicology, lexicography, sociolinguistics, and digitisation of texts.
International Scientific Conference “From the First Book to Digital Texts: The Development of Language in 500 Years” to commemorate the 152nd anniversary of academician Jānis Endzelīns: Abstracts
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Other languages::Baltic languages; Latviešu un lietuviešu senie teksti; Valodu kontakti; Dialektoloģija; Gramatika; Latviešu, lietuviešu un prūšu īpašvārdi; Terminu attīstība; Mašīntulkojumvaloda; Elektroniskās vārdnīcas; Valodas lietotnes; Valodas korpusi un to izmantojums; Jaunvārdi; Diasporas valoda; Vieglā un vienkāršā valoda; Mezglu raksti