IBM Storwize V7000 mērogojamība - Tomsone, Santa (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba „IBM Storwize V7000 mērogojamība” mērķis ir nodrošināt atmiņas sistēmai redundanci un palielināt tās veiktspējas. Darba uzdevumi ir izpētīt IBM Storwize V7000 atmiņas sistēmu, tās esošo situāciju un darbību, izpētīt un uzstādīt tehnoloģijas, kas varētu uzlabot datu atmiņas sistēmas veiktspēju un redundanci, ņemot vērā esošos resursus, un atmiņas sistēmas notestēt lasīšanas un rakstīšanas ātrumu. Rezultātā atmiņas sistēmā tika konfigurēta tā, lai varētu uz serveri uzstādīt daudzceļu tehnoloģiju. Izmantojot IBM ieteiktās konfigurācijas, daudzceļu tehnoloģija bija aktīva, kā arī uzrakstītā konfigurācija atrada ceļus uz atmiņas sistēmu. Tika notestēta disku veiktspēja vienā topoloģijas veidā, kurā rakstīšanas ātrums bija piemērots, bet lasīšanas ātrums bija lēns.

Bachelor thesis „Scalability of IBM Storwize V7000” aim is to provide redundancy for storage system and increase its performance. These thesis tasks are to research IBM Storwize V7000 storage system, its current situation and activity, to research and set up technologies which could increase performance and redundancy of a data storage system, considering existing resources, and test read and write speed of storage system. As a result, storage system was configured so that Multipathing technology could be set up on a server. Using IBM recommended configurations, Multipath technology was active and written configuration found paths to storage system. Disk performance was tested in one type of topology, in which write speed was appropriate, but read speed was slow.
Scalability of IBM Storwize V7000
Keywords: Datorzinātne; Storwize; mērogojamība; daudzceļi; slodzes līdzsvarošana; iSCSI