Problēmas transporta terminoloģijas tulkošanā - Sova, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbā, kura tēma ir “Problēmas Transporta Terminologijas Tulkošanā”, ir aplūkotas terminoloģijas attīstības un tulkošanas problēmas transportas pārvadājumu jomā. Lielākā darba daļa ir veltīta transporta terminu glosārija analīzej, vienlaicīgi akcentējot raksturīgāko faktoru ietekmi uz terminoloģijas attīstību. Darba 1. nodaļa aplūko tulkošanu kā zinātnes lomu. Darba 2. nodaļa aplūko terminoloģijas kā zinātnes lomu, noskiadro terminoloģijas jēdzienu. Bakalaura darbā 3. nodaļā autors dod ieskaitu transportas pārvadājumu terminoloģijas attīstības vēsturei, ka arī aplūko logistiku kā zinātnes daļu. 4. nodaļā ir stāstīts par tādiem prikšmētiem kā: sinonīmija, homonīmija, aizguvumi, jaunie vārdi. Bakalaura drabā 5. nodaļa atrodas praktiskā daļa. Šeit ir izvirzās terminoloģijas tulkošanas prasības un praktoskā atbiltība teorijai.

The research paper “Problems of Transport Terminology Translation” was written wit the aim to analyse available translations of the scientific terms used in transport terminology. For this purpose the internal glossary and correspondence of the company SIA “AKVABALT” is applied. One of the efforts was to compare defaults of transport terminology in Latvian and English vocabularies.
Problems of Transport Terminology Translation
Keywords: Filoloģija