Vizuālo stimulu telpisko frekvenču analīze - Jaunkalne, Santa (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darbs uzrakstīts latviešu valodā, uz 42 lappusēm. Tas satur 37 attēlus, 2 tabulas, 4 pielikumus, 26 literatūras avotu atsauces. Darba mērķis: Izstrādāt metodiku dažādu vizuālu stimulu 2D Furjē attēlu analīzei. Metodika: MATLAB vidē tika izstrādātas 2 metodes, kuras tika pielietotas vienkāršiem vizuāliem stimuliem un dažiem burtiem. Rezultāti: Tika atrastas sakarības starp vienkāršu taisnstūrveida stimulu platumu un frekvenču izmaiņām Furjē attēlā. Tika noskaidrots, ka palielinās sinc(x) funkcijas frekvence un samazinās amplitūda, pieaugot stimula platumam. No 3 burtiem I, T, H, vislielākā visu frekvenču intensitāte bija burtam H. Pielietojot vienādojumu sinc1+sinc2-sinc3, tika atrastas sinc(x) funkciju summas diviem taisnstūrveida stimuliem ar dažādu atstarpi. Atslēgas vārdi: telpiskā frekvence, Furjē analīze, 2D Furjē attēls

The Master Thesis is written in Latvian, on 42 pages. It contains 37 figures, 2 tables, 4 appendixes, 26 references. Purpose: To develop methodology for analysis of 2D Fourier images of different visual stimuli. Methods: Using the MATLAB program there were developed 2 methods that have been used mostly for simple visual stimuli. Results: There have been found relationships between a simple rectangular stimuli width and frequency changes in the Fourier image. Increasing stimulus width increases the frequency and decrease the amplitude of sinc(x) function. From 3 letters I, T, H , the highest intensity of all frequencies was found in letter H. Using equation sinc1 + sinc2- sinc3 there were found sums of sinc (x) functions for two rectangular stimuli with different spacing. Key words: spatial freaquency, Fourier analysis, 2D Fourier image
Spatial freaquency analysis of visual stimuli
Keywords: Fizika