Drošības kompleksa koncepta attīstība: Baltijas jūras reģiona piemērs - Damškalne, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbs „Drošības kompleksa koncepta attīstība: Baltijas jūras reģiona piemērs” ir analītisks pētījums par drošības kompleksa kritēriju attīstību no Aukstā kara līdz mūsdienām un to piemērošanu Baltijas jūras reģiona piemēram. Bakalaura darbā izvirzītais mērķis ir noskaidrot drošības kompleksa teorijas attīstību līdz mūsdienām un projicēt drošības kompleksa kritērijus Baltijas jūras reģiona piemēram. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, tika veikti šādi uzdevumi: raksturots drošības komplekss un tā attīstība, izmantots Baltijas jūras reģions kā piemērs, lai pielāgotu drošības kompleksa kritērijus. Darba gaitā tika noskaidroti drošības kompleksa teorijas kritēriji un empīriskajā daļā šie kritēriji tiek pielāgoti Baltijas jūras reģionam, ņemot vērā Barija Buzana, Olē Vīvera un Jāpa de Vildes darbos atklāto drošības kompleksa dinamiku. Bakalaura darbā tiek izvirzīta un pierādīta šāda hipotēze: Drošības kompleksa koncepta attīstības rādītāji ir draudzīgums/ naidīgums, pieaugošā savstarpējā atkarība un varas sadalījums.

Bachelor work " Development of Security Complex Theory: Example of Baltic Sea Region" is an analytical study on the development of criteria of security complex. Bachelor's work aims to clarify development of the security complex theory until the present day and project security complex criteria to the example of Baltic Sea region. To achieve the target set was performed the following tasks: describing the security complex and its development, adapting security complex criteria to the example of the Baltic Sea region. Theoretical framework of the bachelor work is grounded on the three works of Barry Buzan, Ole Waever and Jaap De Wilde to discover dynamics of security complex. Bachelor's work is made and proven the hypothesis: Indicators of development of security complex theory is amity/ enmity, the increasing interdependence and power distribution.
Development of Security Complex Theory: Example of Baltic Sea Region
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)