Padomju Krievijas Strādnieku un Zemnieku Sarkanās Armijas vadība 1918-1920.g.: Galvenais štābs - Varnakovs, Vitālijs (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma – PADOMJU KRIEVIJAS STRĀDNIEKU UN ZEMNIEKU SARKANĀS ARMIJAS VADĪBA 1918-1920.g.: GALVENAIS ŠTĀBS ir aktuāla no militāras vēstures viedokļa. Pētījuma mērķis – izskaidrot, kas bija SZSA Galvenais Štābs un armijas pārvalde, pēc kādiem principiem Štābs tika būvēts, izskaidrot to funkcijas un izcelsmes specifiku. Pētot Štāba un citu armijas pārvaldes orgānu struktūru un izcelsmi, analizējot gan dokumentālas datnes, gan vēsturiskus darbus, ir noskaidrota gan SZSA Galvenā Štāba izcelsme un struktūra, gan to mijiedarbība ar citiem militāras un politiskas pārvaldes orgāniem. Izmantojot militāras zinātnes pamatus, tika dots priekšstats par SZSA Galveno Štābu organizāciju un darbību. Šis darbs var būt noderīgs turpmākiem \Sarkanās Armijas vēstures pētījumiem.

Bachelor thesis’ topic – The military command of the Soviet Russian Red Army of Workers' and Peasants' 1918-1920: The Main Staff, is relevant from the military history point. Purpose of the study was to find out, what it was the Main Staff of the Red Army its administration, how the Staff was built, to explain its functions and specificity of origin. During the study is examined structure and origins of the Main Staff and other Army administration entities. Analyzing documentary data and historical studies, the structure of Staff, its origins, as well as interaction with other military political administration entities is revealed. Using the basics of the military science, insight of the Main Staff organization and its activities is provided. This study can be useful for the further historical researches about the Red Army.
The military command of Soviet Russias red Army of Workers and Peasants 1918-1920: The Main Staff
Keywords: Vēsture; ĢENERĀLŠTĀBS; GALVENAIS ŠTĀBS; SZSA; MILITĀRA VĒSTURE