Saīsinājumi interneta komentāros - Raugule, Diāna (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „Saīsinājumi interneta komentāros” mērķis ir noskaidrot, kā saīsinājumi komentāros diferencē divu dažādu tipu interneta portālus (izklaides un intelektuālos). Darbam ir četras nodaļas. Pirmajā teorētiski apskatīts saīsinājuma jēdziens un lietojuma cēloņi. Otrajā apskatīti saīsinājumu tipi dažādu veidu teorētiskajā literatūrā. Trešajā un ceturtajā nodaļā apskatīti izklaides un intelektuālie portāli un analizēti tajos sastopamie saīsinājumi. Nobeigumā secināts, ka saīsinājumu terminoloģijā nav konsekvences, kā arī vairākos izvērstos punktos secinātas galvenās atšķirības starp saīsinājumiem izklaides un intelektuālajos portālos. Izmantotas šādas metodes – teorētiskās literatūras studijas, aprakstošā un salīdzinošā metode.

The aim of the bachelor’s paper „Abbreviations in Internet Comments” is to study how abbreviations in the comments differ two types of Internet portals (entertainment and intellectual). The paper consists of four chapters. The first one deals with the concept of abbreviation and the causes of it’s usage. The second one deals with the types of abbreviations in the theoretical literature, the third and fourth ones investigate the entertainment and intellectual Internet portals and analyse the found abbreviations. The ending includes the main conclusions – that there are no consistency in terms connected with abbreviation and also in many points deduced the main differences between abbreviations used in both - entertainment and intellectual – Internet portals. The following methods have been used: the studies of theoretical literature, descriptive and comparative method.
Abbreviations in Internet Comments
Keywords: Filoloģija