Mežaudzes taksācija, izmantojot izlases apsekojumu teoriju - Vīksna, Emīls (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba mērķis ir izpētīt, kādas izlases apsekojumu metodes var pielietot, lai aprēķinātu vienu no būtiskākajiem meža taksācijas rādītājiem – mežaudzes krāju. Apskatīti arī citi taksācijas rādītāji – mežaudzes vidējais augstums, caurmērs, kā arī biežāk sastopamās kļūdas koku parametru mērīšanā. Praktiski tika veikta vienas mežaudzes krājas aprēķināšana, izmantojot izlases apsekojumu metodes, un iegūtie rezultāti tika salīdzināti ar vienlaidus uzmērīšanas rezultātiem. Atslēgas vārdi: izlases apsekojumu metodes, meža taksācijas rādītāji, audzes krāja.

The goal of diploma paper is to examine methods of sampling theory which can be used to estimate one of the most important indicator of forest inventory which is wood volume using. Also, another indicators were studied which are the average height and diameter at breast height and most common measurement errors in forest surveys. There was applied estimation of wood volume in practice for one individual forest stand using methods of sampling theory. The acquired results were compared with data from all around survey. Key words: sampling theory, forest inventory, wood volume.
Forest inventory using sampling theory
Keywords: Matemātika