Erektīlā disfukcija un tās novērošanai izmantojamo dabisko un sintētisko līdzekļu aprite BENU aptiekās - Šteinberga, Aija (Latvijas Universitāte, 2014)
Seksam ir ļoti nozīmīga loma cilvēku dzīvē. Mūsdienās aizvien izplatītāka kļūst problēma, kas šo procesu apgrūtina, vai pat padara neiespējamu- erektīlā disfunkcija. Šī darba mērķis ir noskaidrot, vai starp Latvijas vīriešiem ir izplatīta erektīlā disfunkcija un kurš no potences uzlabotājiem BENU aptieku tīklā un BENU aptiekā-1 ir vispieprasītākais. Pēc iegūtajiem aptauju rezultātiem var secināt, ka Latvijas vīriešus skar erektīlā disfunkcija un tā palielinās pieaugot vecumam. Apmēram puse aptaujāto respondentu ir lietojuši kādus palīglīdzekļus erekcijas uzlabošanai un to patēriņš pieaug palielinoties vīriešu vecumam. Salīdzinot medikamentu aprites rezultātus 2013. gadā BENU aptiekā-1 vispirktākie medikamenti bija Cialis un Levitra, bet vispirktākais uztura bagātinātājs - Prelox. Ņemot kopā visas BENU tīkla aptiekas, rezultāti liecina, ka 2013. gadā vispirktākais medikaments bija 100 mg Viagra, bet vispirktākais uztura bagātinātājs - Permen.

Sex has a very important role in people`s lives. There is a problem, that becomes more and more common, that makes this process difficult or even impossible – erectile dysfunction. The objective of the bachelor thesis was to find out whether the erectile dysfunction is common among Latvian men and which are the most demanded drugs in pharmacy network BENU and pharmacy BENU-1. According to the obtained survey results, it can be concluded, that men in Latvia are affected by erectile dysfunction and the problem increases with age. About half of the respondents have taken some aids to improve the erection, and the consumption increases with men age. Comparing the results of drug movement in year 2013, it was found out that the most sold drugs in pharmacy BENU-1 were Cialis and Levitra, but the most sold dietary supplement – Prelox. Looking at all pharmacies of BENU network, the results show, that the most sold medication of 2013 was 100 mg Viagra, but the dietary supplement – Permen.
Erectile dysfunction and its observing to using natural and synthetic movement of funds in Benue Pharmacies
Keywords: Farmācija