Kriminālprocesa rezultātā radītā kaitējuma atlīdzināšanas tiesiskā regulējuma problēmas - Sadovskis, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darbs ir veltīts tiesiskā regulējuma, kas nosaka nelikumīga vai nepamatota kriminālprocesa rezultātā privātpersonai radītā kaitējuma atlīdzināšanu pilnveidošanai. Darbā tiek konstatētas un analizētas svarīgākās problēmas pašreiz Latvijā spēkā esošajā tiesiskajā regulējumā, kas nosaka nelikumīga vai nepamatota kriminālprocesa rezultātā privātpersonai radītā kaitējuma atlīdzināšanu, sniegti autora priekšlikumi, ar mērķi sekmēt konstatēto problēmu novēršanu ar jauna tiesiskā regulējuma pieņemšanu likumprojektā „Kriminālprocesā un administratīvo pārkāpumu lietvedībā nodarītā kaitējuma atlīdzināšanas likums”.

The main objective of this work is to provide deep analysis of the remuneration law adopted in Latvia to compensate private person`s damages done to it by criminal procedure. In this work author defines and analyzes main problems in for mentioned branch of law, advises he`s solutions how to make this regulation better with purpose to contribute in improvement of remuneration law in Latvia through legal drafting which is going on at the moment.
The remuneration law enforcement problems to compensate damages have been done in criminal procedure
Keywords: Juridiskā zinātne; kriminālprocess; kaitējums; atlīdzināšana; problēmas; pamats