Krievu valodas aizguvumi Helsinku slengā - Ivanova, Nadežda (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā “Krievu valodas aizguvumi Helsinku slengā” ir pētīti krievu valodas aizguvumi Helsinku slengā. Darba teorētiskajā pamatā ir leksikoloģija. Darba mērķis ir sniegt priekšstatu par Somijas galvaspilsētas slenga pētīšanu un īpašībām un par Somijas un Krievijas vēsturi, kā arī izpētīt, kā krievu valodas aizguvumi ir pārveidoti, un sadalīt tos kategorijās pēc nozīmes. Lai sasniegtu mērķi, ir aplūkota teorētiskā literatūra par Helsinku slenga vēsturi un īpatnībām, krievu valodas aizguvumu pārveidi un Somijas vēsturi.

In the bachelor’s thesis “Russian Loanwords in Helsinki Slang” the adaptation of Russian loanwords in Helsinki slang is explored. The theoretical approach of the thesis is lexicology. The aim of the thesis is to explore, how well Helsinki slang is researched, and to inform about its features and history. To reach the aim, theoretical literature about history and features of Helsinki slang, adaptation of Russian loanword and history of Finland is researched. The thesis provides an overview of the history of Helsinki Slang and its features, history of Finland and Russia, as well as an analysis of different approaches to adaptation of Russian loanwords in Helsinki slang and their meanings.
Russian Loanwords in Helsinki Slang
Keywords: Valodniecība; slengs; Helsinku slengs; aizguvums; leksikoloģija; krievu valoda